Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Viskadalen IBK
Innebandy
Seniorlag Herrar

Match

Viskadalen IBK

10 - 9
Horredshallen
2 oktober 2011
16:30

Warberg IBF

Referat

Referat: Viskadalen IBK - Warberg IBF

Seriepremiär = VINST!!!

Helsporrade av att B-laget vann sin första seriematch igår borta mot Glommen, stod våra stjärnor i A-laget och skakade av förväntning på att bollen skulle läggas upp till tekning och domarna blåsa igång spelet...

Det var ont om folk till b-lagets match något som vi även trodde det fanns en stor risk att det skulle vara till A-lagsmatchen också. Men det visade sig att många hade klarat sig väl igenom fotbollens krävande inkilningsritual kvällen innan och kunde vara med på dagens match.

Det blev en första period i speedat tempo, något som de unga grabbarna i Warberg inte hade väntat sig.
Chokade över Viskadalens framstormning försökte Warberg försvara sig så gott som de kunde men det visade sig rätt snart att det inte hjälpte.
För ovanligheternas skull så var det en back som gjorde första målet. Det var en av våra åldermän Niklas Börjesson som skickade in första målet med ett bestämt handledskott efter en returer som skapats av våra surrande forwards. Då hade matchuret bara hunnit upp till 2.17!

Det var fortsatt full fart när Daniel Wilhelmsson snodde bollen av en motståndare, gjorde en snurr runt mittplan och drog iväg ett av sina hårda dragskott, och se där efter bara 5.40 så ledde Viskadalen med 2-0!

Det tog ungefär halva perioden innan Warbergarna hade kommit in det extrema tempot och anpassat sitt uppställda spel med passningspel fram och tillbaks längs med sargen, till ett mer direkt snabbare spel.
Dock hann de få in ett mål runt 7.30.

Rätt snart var det dags för vår måltjyv Johannes Serholt att presentera sig på poängtavlan, något han skulle göra många gånger under denna kvällen.
11.27 sköt han in 3-1, assisterad av Niklas Börjesson.

Spelet svepte som en orkan fram och tillbaks ute på plan och trots många chanser för båda lagen höll försvarspel och målvakter stången. Men sedan hände något, Warberg gjorde 3-2 efter drygt 16½ minut och endast 15 sekunder senare fick de kvitterat också.

Som tur var förstod Viskadalen att det var dags att öka takten än mer och det tog inte ens en minut innan ledningen var återställd genom Serholts andra mål, assisterad av jägargalningen Emil Karlsson.

Perioden avslutades med ett påbörjat boxplay då Niklas Börjesson åkte ut 2 minuter för Slag 19.35.
Det skall sägas att Adam Tellbe som stod denna match fick 15 skott på sig under första perioden, Viskadalen fick bara iväg 9, dock resulterade många i mål, periodsiffrorna skrevs till 4-3.


Andra perioden var inte mycket annorlunda än den första, med högt tempo mer eller mindre hela tiden där Viskadalens större tyngd gjorde att de oftast gick vinnande ut ur närkamperna.
Det var inte ens lugnare tempo i början då Viskadalen hade boxplay i över 1½ minut, ett boxplay som gubbarna skötte mycket bra och störde ut Warbergs passningspel.

När vår spelare kom in så var det nästan direkt dags för motståndarna att få sätta sig på botbänken.
Viskadalens powerplay började 3.10 och 3.27 slutade det då Emil Karlsson gjorde sin andra assist, snyggt inspelat till fyrtornet Niklas Börjesson som var perkerad framför Warbergs mål och omöjlig för dem att få bort. Detta var backen Niklas andra mål under matchen och mer skulle komma!

Största skillnaden mellan denna perioden och den första var att Viskadalen sköt mycket mer skott på mål, hela 19 stycken, och skott ger utdelning.
6.46 gjorde Viktor Eriksson sitt första mål för säsongen då han "placerad" in bollen, framspelad av Johannes Serholt.

När halva perioden och matchen hade gått var det dags för galne Alex Nilsson att göra sitt första mål, en riktigt stjärnmål har jag fått höra, tyvärr missade jag det, genom att på egen hand kämp till sig bollen från motståndarbackarna och slänga upp bollen i kryllan, 7-3!

J.Serholt åkte ut en kort kort stund efter målet och trots många räddade och täckta skott under boxplayet så lyckades Warberg göra mål på en retur när endast 11 sekunder återstod av utvisningen.

Så vad gör man när man åkt ut och motståndarna gör mål på sitt överläge, jo man ser till att ens egna lag får in ett mål som kompensation. Detta fixade Serholt genom att passa fram Daniel Wilhelmsson till hans andra mål, 8-4.

Dock tänkte Wilhelmsson tvärtom och tyckte han kunde kompensera Warberg för sitt mål med att själv åka ut. Tyvärr tackade de för chansen och gjorde ett kvickt mål.
Emil Karlsson var lite trött på att bara spela fram och när Serholt sköt ett skott på mål, tyckte Emil skottet var lite för dåligt och passade på att styra till bollen snyggt in i mål, 9-5 var ett faktum och endast 45 sekunder återstod av perioden.

Det blev inga fler mål och Viskadalen hade en säker fyramåls ledning inför sista perioden.
Även denna perioden sköt Warberg mycket, 15 skott fick de iväg mot Adam och han släppte bara två av dem, det är riktigt bra!

Tredje perioden var det inte riktigt samma galna tempo i och det skulle visa sig passa Warberg allt för bra.
Men det började bra för Viskadalen då vi fick ett powerplay efter 3.44 och vem är det som står parkerad framför motståndarnas mål, Niklas Börjesson såklart och kan ni tänka er, backen som brukar göra 4-5 mål på en hel säsong gör nu sitt tredje i en och samma match! Johannes Serholt passade på att fixa sin fjärde assist för kvällen!

Viskadalen har alltså 10-5 mot Warberg och det är endast 15 minuter kvar, allt lugnt eller hur? Knappast!
En minut senare står det 10-6. Några minuter senare är det 10-7. Efter ett distansskott som en skymd Adam i mål aldrig hade chansen att se så var siffrorna 10-8 och det var verkligen match igen...

Vet inte vad det var som gjorde det, men Viskadalen var extremt stressade, de behövde inte ens ha någon som stressade dem längre, alla bollar slogs iväg långt uppåt i panik.
Kanske kunde allt lösa sig när man fick ännu ett powerplay, 15.13.
Om man säger såhär, 10-9 var resultatet när uret stod på 15.47, illa! Värre var att vi släppte in målet på ett frislag, visst det var nära mål, men när ALLA 5 sätter sig i muren rakt framför mål och inte ens vrider på huvudet för att se Warbergs enda skytt, då får man skylla sig själva...

Det är tre minuter kvar, båda lagen är fulltaliga men det ena laget har inte gjort något bra på 10 minuter. Dags för Viskadalen att rycka upp sig eller tappa en säker femmålsledning som man har kämpat hårt för och var förtjänt av.

Klockan tickade på och Viskadalen kämpade febrilt och använde alla sina krafter för att hålla ute bollen från sitt egna mål.
En minut kvar och Warberg får ett frislag runt mittplan, de tar en timeout planerar vad de skall göra.
Målvakten plockas ut. Två pass och Serholt täcker ett skott, bollen kommer upp i Warbergs försvarzon. Nere i rundeln kämpar Emil åt sig bollen och håller den taktiskt kvar där med hjälp av Serholt.
När de inte vill spela vidare bollen blåser spelaren av och ger Warberg frislag för fördröjande av spel, 20 sekunder återstår. Bollen spelas upp, Viskadalens backar håller emot, och bollen är snart tillbaks nere i rundeln, segern är ett faktum!!!

Underhållande och bra match i ett ursinnigt tempo, som visar upp vad vi är bra på och vad som är vår svaghet.

Trots att det är en femma som dominerar poängtavlan helt så gjorde alla spelarna en jäkligt bra insatts och ska ha mycket beröm!

* Tänk er att backen Niklas Börjesson gjorde 3 mål (+1 ass) i en match, det har aldrig tidigare hänt, förhoppningsvis händer det snart igen!

* Fredrik Serholt gjorde 2+4 igår och storebror Johannes ville inte vara sämre och gjorde lika mycket poäng han med!

* Adam Tellbe fick 48 skott mot sig ikväll och trots han fick släppa in 9 mål så är det ändå 39 gjorda räddningar, det är grymt!

* Viskadalen sköt 40 skott, bra gjort killar!

Ord från en av domarna när vi pratade om matchtempo: "... jag är hellre här och dömer er än en seg och tråkig Div 1 match". Mer
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Johannes Hidebring 1 2 4 2 6
Niklas Börjesson 1 3 1 2 4
Daniel Wilhelmsson 1 2 1 2 3
Emil Karlsson 1 1 2 0 3
Alexander Nilsson 1 1 0 0 1
Victor Eriksson 1 1 0 0 1
Daniel Serholt 1 0 0 0 0
Johan Samuelsson 1 0 0 0 0
Magnus Knutsson 1 0 0 0 0
Marcus Malmberg 1 0 0 0 0
Viktor Arnell 1 0 0 0 0
Viktor Hentilä 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Adam Tellbe Strömberg 1 0 0 0 48 9 0
Kim Wester 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 14 jan 2012, 13:00 Warberg IBF - Viskadalen IBK 6 - 8